Logga in

Sfgellogga stor 2013

Nu kickar vi igång det nya scoutåret på riktigt, med Sjöfåglarnas traditionella vinterövernattning! Under helgen kommer vi pröva på att laga mat ute, arbeta med hantverk och framförallt hur man gör det trivsamt i en riktig scoutstuga. Stugan vi ska besöka heter Prästtorp och ligger norr om Kulla Vägskäl.

Tider
Utresa sker lördagen den 10 februari med buss 670 mot Stockholm som går från Söderhamnsplan klockan 08.55. Det går bra att kliva på utefter vägen. Bussen är vid Kulla Vägskäl klockan 09.09 och därifrån går buss 683 mot Åkersberga klockan 09:18. Avstigning vid Prästtorpet.
Hemresa sker söndagen den 11 februari. Vi kommer att gemensamt ta oss till kårens pulkadag på Tenö och när den är slut till scoutlokalen och packa upp. Runt 14.00 är vi klara i lokalen.

Utrustning
Du själv packar efter Sjöfåglarnas packlista för Hajk och Övernattning. Då stugan är veduppvärmd kan det vara lite dragit golv, glöm därför inte att ta med er inneskor. Vi kommer även att vara ute en hel del, därför är det viktigt med varma kläder och även flera par ombyten. Glöm inte heller reskassa eller busskort till bussresan!
OBS! Kom ihåg pulka eller liknande till KM i pulka på söndagen.

Mat
Patrullen själv planerar maten för lördag lunch, resten äter vi gemensamt. Maten som patrullerna själva planerar, kommer att tillagas över öppen eld. Ni kommer inte behöva bära maten så långt, så vikten behöver ni inte bekymra er så mycket över. Glöm inte kokkärl och övriga redskap för vedtillverkning och matlagning.

För mer information ladda ner inbjudan här till höger.