Logga in

logga 1 20140907 1998986451

Möte 9 - Föräldramöte

I kväll var det extra mycket människor vid vår lokal, förutom alla scouter så var föräldrarna också på plats. Vi lekte en lek tillsammans och sen gick vi in loikalen. Vi samlades ner och där kom det två scouter som hade packat sina ryggor inför övernattningen. Den en hade lite slarvigt slängt ner alla sina prylar i ryggsäcken. Det blev lite svårt att hitta och det var dessutom en massa onödiga saker ner packade.. Filmer, badbyxor och böcker det är inget vi behöver ha med på en övernattning! Den andra scouten hade lite mer koll.. Den hade varit smart att packa i små påsar så att ombyte fanns i en påse, nattkläder i en annan osv. Det stod dessutom på påsarna vad som var i varje. Det blev enkelt att hitta. Förutom stor ryggan så var den en liten rygga som innehåll extra vantar, sittunderlägg, regnkläder och matsaker. Så summa summarum, vi kom överens om att varje scout ska vara med och packa sin egen rygga. Alla fick en packlista med sig hem att kika på.

Efteråt så samlades alla föräldrar för att prata igenom övernattningen och vad vi behöver hjälp med, kök och transporter. Sen fick scouterna och föräldrarna göra en organisationslek. Det var inte föräldrarna som vann..de får öva lite mer på Insekternas ro:-)

Vi avslutade möte med en sångstund där vi sjöng så att de vibrerade i rutorna.

Nästa möte är det sydags så då hälsar vi föräldrar med symaskin extra välkomna.

 

Möte 8 - Ljus och värme

Vädret var med oss denna kväll på Kullön och vi fick njuta av en stjärnklar himmel och en magisk fullmåne under vårt möte.
 
Ettåringarna fortsatte öva på att tända lyktor och visade upp stort tålamod då tändstickorna var lite fuktiga. Till slut fick vi fyr på de flesta och kunde ta våra lyktor och gå till tvååringarna som gått före för att förbereda elden vi samlades runt. Tvååringarna hann också med en övning i samarbete innan vi alla samlades.
 
Vi pratade om Scoutlagen, att det är viktigt att vara en bra kompis, att lyssna på varandra och hjälpas åt. Vi satt patrullvis och pratade och barnen fick ge sin syn på de 7 lagarna.
 
Kvällen avslutades förstås runt elden där vi åt skorpor och drack varm saft. Axel spelade på sin gitarr och hela gänget sjöng så det ekade mellan träden.
IMG 20181024 193451
Nästa vecka är det inget möte, njut av höstlovet!

Möte 7 - En hemlighet

På mötet så målades de sista matpåsarna färdigt. Förstaåringarna tvinnade sina snören till sina påsar.

IMG 20181017 185123

Andra åringarna flätade snören till sina hygienpåsar och gick sedan över till chiffer.

IMG 20181017 185101 Matpåse IMG 20181017 195123 snoddar

Mötet avslutades med sångstund och Temperaturen.

Nästa möte är på Kullön, då ses vi på fotbollsplanen. Kom i håg ha på varma kläder och ta med mugg/kåsa och sittunderlag.

Möte 6 - En liten konstnär

Ikväll har alla nya scouter fått göra sina matpåsar vilket är bra att ha för att ha koll på sin kåsa, tallrik och bestick när man är på läger eller hajk. Det var mycket energi när vi målade och de märktes framåt slutet då de va tjo och stim men färdiga blev nästan alla ändå. De som blev klara tidigare fick köra en lek utomhus innan de blev dags för sångstund!

IMG 2127                 IMG 20181010 194636

Andraåringarna hade ett annat projekt på övervåningen. De fick först nåla i hop sina påsar, sedan sy, knyta knutar som skulle skapa ett visst mönster och därefter stoppa ner i valfritt färgbad. På nästa möte får vi se hur det blev!

Tack till Linns mamma som hjälpte oss att sy! När vi var färdiga med detta så började vi att träna på chiffer, spännande och roligt. Det ska vi fortsätta med under nästa möte, det är nästa märke, Chiffermärket som vi ska klara av den här terminen.

        IMG 20181010 193855  IMG 20181010 193849

Möte 5 - Insamling Världens barn

Ikväll har vi gjort en insats utöver det vanliga. Vilken energi, glädje och stolthet hos barnen. Det var en fröjd att höra dem ringa på alla dörrar och berätta om sitt ärende. Det blev en hel del skrammel i bössorna och många som valde att swisha pengar. Förutom vi på Insekterna kommer också Ugglan och Myrorna att samla in pengar.

Om ni vill stötta Världens barn insamlingen så swisha gärna valfritt belopp till 90 19 50 6 och ange ”Barn 0187” i meddelande koden. Gör detta senast fredag så räknas summan in i vår insamling.

 

IMG 20181003 192528    IMG 9439     IMG 20181003 193128