Logga in

logga 1 20140907 1998986451

Övernattning i Urskogen med dockan Veda

Då var det dags för Myrornas och Insekternas tältövernattning. Samling vid scoutstugan efter nio och fix med all packning som skulle köras med lastbil. De 24 scouterna samlas patrullvis bakom respektive ryggsäck med matredskap och livsmedel som skall med till första lunchen.

  I samlad trupp går sedan samtliga scouterner till 670-bussen som sedan tar oss via en omstigning till Urskogen. Där kommer plötligt Stenålders-Flisa och ber om hjälp att hitta sin docka Veda som tjuv-Uve stulit från henne..Bild Veda

.Efter att ha löst ett chiffer kan pa trullerna ge sig av och träffar sedan på lite olika figurer längs vägen. Första är en jägare som behöver hjälp att fånga in sina kor med lasso.

Lunchen tillagar patrullerna själva på stormkök under uppsikt av ledarna då det är väldigt torrt i marken.

IMG 20180602 121838

Sedan går vandringen vidare till YrYork där en cowboy behöver hjälp att kasta lasso, vidare till Egypten. Vid tempelkullens krön vakar en vilsen mumie som behöver hjälp att bygga upp sin pyramid igen efter att tjuv-Uve varit förbi och stökat till det även där.

IMG 20180602 110632IMG 20180602 141832 1IMG 1218

Vidare in i djungeln går färden och i Brasilien träffar de en indian och får åka riktig linbana efter att ha gjort knopar på ett rep. När resan är slut samlas alla vid Prästtorp och där får alla sätta upp tälten de ska sova i. Efter tältuppsättningen blir det ”ekorrhjul” där patrullerna roterar mellan de olika stationerna; flagghissning, träna på märket plåstra Märke Plåstra och naturkunskap Märke Naturligt

samt tillverka ett lägermärke IMG 20180606 142002 lägermärke

Sedan bjuder köket på Taco-bonanza som smakar helt fantastisk efter flera timmars äventyr i urskogen. Efter maten dyker tjuv-Uve upp och vill lämna över Veda som en vinst efter att alla barnen genomfört en femkamp. Självklart vill alla köra en femkamp för att vinna tillbaks Veda.

Söndagen började med väckning och pepparkaka klockan 7, efter arbete med att konvertera stående tält till flygande tält var det dags för frukost, mums för gröt och macka. Nu kom nästa moment, ingen packning i tälten och efter tryckande och kämpande med sovsäckarna så var vi i mål, sovsäcksstuvning är något som vi kan behöva träna på. Som en fortsättning på gårdagen så skulle nu märken tas, stormkök svintas och lite andra saker utföras.

IMG 20180603 093929

Efter allt detta åt vi hajkbomb, tyvärr förbjöd eldningsförbudet oss från att skapa en glödbädd och vi fick laga den på annat sätt men vi var glada för det. Slutligen kom bilarna och hämtade oss och vissa drog till lokalen, andra direkt mot hemmet.

Tack för den här övernattningen.

Nu har vi bara 3 saker kvar på scoutterminen:

  • •Kåravslutning 7:e juni 18:15 på Lägret
  • • Trafikvakter 13:e juni - Skärgårdsbåtens dag
  • •Sommarlägret 9-12 augusti

Ni som vill följa med med på sommarlägret, anmäl er nu!

Vi ses där!  

Möte 13 - På besök

Möte på Kullön med föräldrar, nästan alla på plats, roligt! Efter upprop och rop lekte vi pepparkakskull innan vi gick patrullvis på tipspromenad genom skogen. Föräldrarna fick gå i två egna patruller.

 

Alla var jätteduktiga. Väl framme så fick alla grädda sitt eget pinnbröd, det smakade väldigt gott med saft till.

Alla föräldrar fick information om allt som vi ska göra under våren och i sommar.

Möte 11 - Snart åker vi bort

Kvällens tema var ”Snart åker vi bort” – vi började förbereda oss för övernattning i tält! Efter upprop och lek samlades varje patrull och fick sitt egna tält att sätta upp. Ledarna försökte så mycket som möjligt att hålla sig borta för att scouterna själva skulle få testa fullt ut – mycket lyckat, riktigt kul att se när scouterna testade och klurade.

IMG 20180411 183426 resized 20180412 052857030

När tälten väl var uppe fick patrullerna samlas inne i tälten för att bekanta sig med dem och lyssna hur lyhört det är därinne.

                    IMG 20180411 185510 resized 20180412 052804565IMG 20180411 184644 resized 20180412 052822380

Patrullerna fick också ta ner tälten och packa ihop dem, inte lika roligt men viktigt att lära sig :-)

Alla föräldrar har fått mejl om den kommande loppisen den 19/5 – kolla gärna om ni kan ställa upp någon kväll och märka upp prylar till loppisen eller vara med och sälja!   

Möte 10 - Ut i skog och mark

Kvällens möte tillbringade vi ute på Killingen, första gången för Insekterna!

Efter uppropet gick vi ut på ett romantiserat spår – en skogsslinga där våra scouter fick träffa både älvor, troll och indianer. Varje patrull fick en karta att följa och om man följde kartan fick man träffa alla varelserna och genom dessa samla ihop kapitel om träd, olika spårtecken, om vad man kan äta i skogen och lite annat som kan vara bra att veta när man är ute i naturen.

Vid den sista stationen fick scouterna häfta ihop alla kapitlen till en naturbok att ha med sig framöver. Vi avslutade vid den sista stationen med sång, brasa och varm saft, alltid lika uppskattat!

Möte 9 - Hitta

Kvällens möte börjar med ett äventyr till sjöss där scouterna delas upp i ”barlast” på för, akter, styrbord, babord och mast. Sedan dirigerar ”Amiralen” alla till respektive platser på fartyget för att få jämvikt i stormen. Plötsligt ropar han ”bommen!” och då får alla huka sig. Alla hade fantastiskt kul i denna aktiva röra.

Sedan letar patrullerna efter gömda karttecken i huset och med hjälp av dessa skall de para samman rätt symbol med rätt bild. Till sin hjälp har de ”oraklet” Tore som de kan rådfråga om hjälp. Det blir ett tävlingsmoment och febril aktivitet. Scouterna imponerar på ledarna med sina förkunskaper.

Sista delen av mötet går ledarna igenom svaren och visar olika typer av kartor. Sjökort, stadskartor och orienteringskartor samt att de finns i olika skalor beroende på hur de skall användas. Kvällen avslutas med en gemensam akapella då vår trubadur är på annan ort.