Logga in

Sfgellogga stor 2013

På scoutmötet den 29 september så började vi med en inspektion. Sedan byggde vi en rektangulär plan och lekte en lek som hette Fruktsallad. Leken gick ut på att alla delades upp i fyra frukter. Alla av samma frukt ställde sig tillsammans i hörnen av planen. Frukterna var äpple, banan, päron och apelsin. Ingvar var lekledare och Eva och Mia var blomflugor.

När lekledaren sade en frukt så sprang alla som var den frukten runt blomflugorna som satt i mitten av planen, ända till lekledaren sade "Blomflugorna vaknar". Då vaknade nämligen blomflugorna som hade suttit på marken och sovit tills dess. När lekledaren sade "Blomflugorna vaknar" så skulle försöka fånga de smaskiga frukterna. Frukterna som då var ute på plan ska snabbt springa hem till sina frukthörn. Om en frukt blev fångad (kullad) av en blomfluga så skulle den frukten bli en till blomfluga. Om lekledaren sade fruktsallad så skulle alla frukter ut på plan. Den sista frukten att inte bli blomfluga var Johannes.

När leken var slut gick vi in och pratade om mat att ta med på scoutläger. Några exempel var grytor. Grytor är bra att ta med på scoutläger för att de är lätta att tillaga, mättande, håller sig varma länge och är lätta att diska efter. Det blev en hel del onödigt tjatter när vi gick igenom maten, tyvärr. Sedan kom plötsligt Ingvar in med ett bord. På det ställde han en tork. Eva berättade att i den skulle vi torka frukt och grönsaker som vi skulle ha med på hösthajken. Varje patrull fick två lager var i torken och ledarna fick ett. Sen skulle vi börja skära. Vi fick morötter, purjolök och äpplen. Skivorna skulle vara ungefär 5mm tjocka. När vi hade skurit klart la vi skivorna i torken som Eva skulle ta med sig hem. Vi diskade och gjorde iordning. Sen hade vi patrullstund. Vi bestämde vilka som skulle blogga och pratade lite till om patrullsysslorna. Vi gick upp igen och sen viskade vi ropet.