Logga in

Myrlogo 10psharp-PhDkRzOOp0Y7I9rCBhOacf2


liten myraMyrorna är en av Waxholms Scoutkårs två spårarscoutavdelningar. Spårarscouterna är för dig som går i tvåan och trean.

Myrorna träffas i scoutlokalen på torsdagar kl 18.15-19.45

Som scout kommer du att få göra massor av spännande saker. Du kommer att vara med om många äventyr. Vi lagar till exempel vår egen mat ute i naturen, reser tält och lär oss hantera fotogenlyktor. Du kommer också få uppleva hur det är att sitta runt en brasa en stjärnklar vinterkväll och höra en spännande berättelse, eller vakna i ett tält en tidig majmorgon och se hur solen lyser på tälttaket.

För det mesta kommer du att göra alla dessa saker tillsammans med din patrull. Din patrull kommer att bestå av 6-8 killar och tjejer. Tillsammans följs ni åt på alla era äventyr.

Som spårarscout har du möte en gång i veckan, oftast i vårt hus på Björkstigen 7, men ibland ute i skogen.

En gång per termin får du åka på övernattning och bo borta en helg.

På sommaren får du åka på läger och bo i tält.

På lägret får du användning av alla de färdigheter du tränat under året. Du behöver kunna knopar för att bygga bord och andra bekvämligheter, du behöver känna till allemansrätt och natur och du behöver veta lite om sjukvård för att plåstra om små sår.

Om du vill börja hos oss, eller om du vill ta med en kompis, vill vi att du ringer och anmäler detta i förväg till Peter Malmberg på nummer 073 743 6650.